Zajedno sa Alternativom Bor ovog vikenda organizovali smo EKO kamp u okviru projekta “Mladi u prirodi”.
Okupljanje kampera, međusobno upoznavanje i postavljanje šatora u obližnjoj šumi iznad glavne plaže na Borskom jezeru, započelo je u petak u posle podnevnim časovima. Upoznali smo se sa terenom i celokupnim planom EKO kampa a zatim otišli na relaksaciju kroz jogu asane.
Veče smo završili uz sjajan višečasovni muzički program popularnog Ace Ringa i druženje uz logorsku vatru.
Drugi dan je predstavljao i glavni dan kampa koji smo započeli još jednim joga tretmanom. Akcija čišćenja pešačke trase oko samog jezera uključila je gotovo sve učesnike kampa čime smo ponovo dali značaj očuvanju prirode i zbog čega je ovaj EKO kamp i oformljen. Odmor sa akcije smo potražili na sportskim terenima u blizini hotela i terenu za odbojku na pesku a mnogi su iskoristili ovo vreme za osveženje u samom jezeru. Naših 15 drugara iz omladinskog tima “Moriek” napustilo je kamp nakon večere i nastavilo dalje svoju avanturu. Noć nas je povela u šetnju do zaliva Borskog jezera gde smo uživali u zvezdanom nebu i meteorskoj kiši.
Poslednjeg dana kampa čekalo nas je osvajanje planine Tilva Njagra koja se nalazi gotovo iznad samog Borskog jezera. Ova prelepa planina, čiji smo vrh od 760 metara nekako pronašli u bujnoj vegetaciji, pruža nekoliko vidikovca, prelep pogled sa jedne strane na Dubašnicu, Lazarev kanjon i planinu Malinik, a sa druge strane na Borsko jezero i njegovu okolinu, planine Veliki Krš i Stol.
Kroz ovogodišnji EKO kamp ukupno je u ova tri dana i mnogobrojne aktivnosti prošlo nešto više od 40 omladinaca. Osim 20-ak volontera Doma omladine, bilo je gostiju iz Lazarevca, ali i iz Portugala, Španije, Meksika, Makedonije.
Veliku zahvalnost dugujemo i kafiću “New 501” i restoranu “Sidro” koji su nam pored sjajnih cena za hranu obezbedili dostavu, osveženja i par obroka gratis.