Velika nam je čast što se upravo na našoj bini i na našem platou odvilo otvaranje ove uzbudljive nedelje.

Grad Bor je ove godine, drugi put zaredom, uzeo učešće u manifestaciji pod nazivom “Sportski izazov 2020” koja se organizuje u sklopu obeležavanja Evropske nedelje sporta.
Prošle godine, po broju učesnika, Bor je postavio rekord u Srbiji. Ove godine kompletna manifestacija održava se u potpuno drugačijim uslovima i, s obzirom na epidemiološku situaciju, ove godine manifestacija neće imati takmičarski karakter i realizovaće se uz poštovanje svih propisanih mera zaštite.
„Sportski izazov 2020.“ u Boru je počeo na platou ispred Dom omladine Bor gde je Tim kreativnih ideja Bor održao javni čas joge.
Manifestaciju u Boru svečano je otvorio gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić koji je naveo da je cilj ove manifestacije da podstakne građane da u svoju svakodnevnicu uvrste i fizičku aktivnost, a prema njegovim rečima, čitava nedelja sporta u Boru biće posvećena nedavno preminuloj Bobani Momčilović Veličković, koja nosi titulu najboljeg sportiste u istoriji grada.
U sklopu Evropske nedelje sporta, narednih dana planirani su časovi fizičkog na otvorenom u osnovnim školama „Branko Radičević“ i „Petar Radovanović“ i javni treninzi rukometašica Bora, odbojkašica „Vinera“, fudbalskog kluba „Mali Bor“ i košarkaškog kluba Bor RTB, kao i javni fitnes i aerobik trening.